Pozzetti betekent ‘putje’ en is de oervorm van het bewaren van ijs. Deze manier van het bewaren gaat terug naar de bron, in de Italiaanse Dolomieten werden vroeger in de bergen ijskelders gemaakt om ijs in te bewaren.

In de hedendaagse praktijk wordt het ijs in potten in de pozzetti meubel gehangen en door middel van een au-bain-marie methode op een constante temperatuur gehouden. Het ijs wordt gekoeld door de omgeving en wordt dus in tegenstelling tot het bewaren in een open vitrine, niet blootgesteld aan circulerende lucht. Zo droogt het ijs niet uit en blijft het ijs van de beste kwaliteit.

Operationeel gezien heeft deze manier van presenteren nog een voordeel; de pozzetti potten hoeven niet aan het eind van de dag uit het meubel gehaald te worden. Zo wordt het ijs niet met een veranderende temperatuur geconfronteerd.

De pozzetti potten waar Granucci het ijs in levert, zijn speciaal gemaakt voor Granucci. Zodat de potten voor u  makkelijk te hanteren zijn tijdens het verwisselen, schoonmaken en vervoeren.

Pozzetti heeft buiten de voordelen voor het ijs op operationeel vlak tevens commercieel gezien een luxe uitstraling in de ijssalon of winkel.