Er is in 1335 geschreven; “Granucci, een nobele familie van heethoofden”. Toen werd dat in verband gebracht met het temperamentvolle hoofd van de familie, Guglielmo Granucci, die met zijn vuist op tafel sloeg en voor zijn rechten streed.

Hedendaags zit dat temperament en die passie nog steeds in de familielijn. Edi Granucci spreekt en doet alles op zijn enthousiaste gedreven manier, terwijl hij, zoals hij zelf zegt, per ongeluk in Italië is geboren en niet in Nederland. Tijdens de oorlog was het voor de familie moeilijk te overleven in Nederland en trokken de Granucci’s zich terug naar Italië. Daar werd hij geboren.

Ook Didi Granucci onderneemt met dezelfde passie en temperament. Iedere dag ijs maken en in het volle hoogseizoen boven verwachting presteren, daar is doorzettingsvermogen, kracht en passie voor nodig.  Klanten zijn tevreden over de kwaliteit van het ijs, de manier van zaken doen en de wijze waarop Didi altijd voor haar klanten en collega’s klaarstaat. Het voortzetten van Gelati Granucci betekent voor haar het voortzetten van een familietraditie met het familie receptuur. Het leiden van een gezonde onderneming met passie en kennis, waarin kwaliteit en hygiëne centraal staan. Met oog voor een prettige werkomgeving van het team en een focus op de wensen van de klanten. Zij doet dit net als haar vader op haar eigen manier.